هزار نکته باریکتر ز مو اینجاست
هزار نکته باریکتر ز مو اینجاست

هزار نکته باریکتر ز مو اینجاست

عشق، و دیگر هیچ

همه چیز در مورد زردچوبه

زردچوبه از پرمصرف‌‌ترین ادویه‌هاست و به دلیل رنگ زرد یکنواختی که به غذا می‌دهد، می‌تواند تا حدودی جای زعفران استفاده شود، به همین دلیل به آن زعفران فقرا هم می‌گویند، اما پرسش‌هایی که بیشتر پرسیده می‌شود، این که زردچوبه کارخانه‌ای چگونه تولید می‌شود؟ آیا خواص زردچوبه در حرارت پخت و پز از بین می‌رود؟ زردچوبه مرغوب را چگونه باید شناخت؟ چرا زردچوبه پس از مدتی چسبناک می‌شود آیا نشان‌دهنده تقلبی بودن آن است یا فاسد شده است؟

زردچوبه از ساقه زیرزمینی گیاه به دست می آید و سم زدایی و ضد سرطان بودن، جزو مهم ترین خاصیت های آن است.آزمایش ها نشان داده رنگ زردچوبه عامل ضد آلزایمر است و خواص ضددرد، ضدگرفتگی، ضد نفخ و ضد تورم آن نیز مشهود است.

به گفته متخصصان استفاده از زردچوبه در غذا، به دلیل خاصیت سم زدایی، به مرور زمان باعث تقویت کبد و التیام کبد چرب می شود البته زردچوبه از نظر طب سنتی گرم و خشک است و زیاده روی در مصرف آن برای مبتلایان به نارسایی قلبی مضر است.

روند تولید زردچوبه در کارخانه

ابتدا لازم است بدانید بیشتر کارخانجات، زردچوبه را به صورت پودر خریداری می کنند و مراحل رشد گیاه آن در کارخانه های داخلی انجام نمی شود و بسته بندی و استریل با اشعه ازجمله اقدامات کارخانه بر پودر زردچوبه است البته برخی کارگاه های غیرمتعهد از همین ضدعفونی کردن هم شانه خالی کرده و فقط بسته بندی می کنند، اما شاید بپرسید که پودر زردچوبه را چگونه تهیه می کنند؟ پس از آن که مدت معینی از کاشت زرد چوبه می گذرد ساقه زیرزمینی آن را از خاک بیرون آورده، می شویند و پولیش می کنند. در مرحله بعد برای آن که رنگ و طعم زردچوبه بهتر شود ساقه زیرزمینی را مدتی در آب جوش حاوی مواد قلیایی قرار داده و سپس ساقه ها با دستگاه یا زیر نور خورشید خشک و آسیاب می شود.

زردچوبه هم تحملی دارد

زردچوبه در حین پخت و پز مهم ترین خواص خود را از دست می دهد به گونه ای که در اواخر پخت بجز رنگ دیگر اثری از مواد موثره زردچوبه وجود ندارد. به همین دلیل ادویه جات را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. به گفته متخصصان اگر از زودپز برای پخت غذای حاوی زردچوبه استفاده شود، میزان تخریب بیشتر خواهد شد.

دلیل چسبندگی زردچوبه

زردچوبه به دلیل آن که رطوبت کمی دارد و قسمت بیشتر آن را مواد نشاسته ای تشکیل می دهد، مستعد جذب رطوبت است و بلافاصله کلوخه و حالت چسبندگی پیدا کرده و به جداره داخلی ظرف می چسبد و این خصوصیت نشان دهنده تقلبی بودن یا فساد زردچوبه نیست و راه پیشگیری آن است که زردچوبه را در محیطی خشک نگهداری و از قرار دادن آن در یخچال خودداری کنید. مدت زمان ماندگاری ادویه ها بویژه زردچوبه به دلیل خاصیت ضدمیکروبی و خشک بودن حدود دو سال است.

اما در زردچوبه تقلبی چه موادی می ریزند و چگونه باید زردچوبه اصل را تشخیص داد؟ لازم است بدانید زردچوبه تقلبی از سوی افراد عادی قابل شناسایی نیست.

آرد، نان خشک، گیاهان زرد رنگ و پوست پسته آسیاب شده از موادی است که در زردچوبه تقلبی وجود دارد و پررنگ یا کمرنگ بودن زردچوبه نشان دهنده کیفیت آن نیست.

اختراع نحقق ایرانی، تشخیص HIV در مدت ۳۰ دقیقه

محقق ایرانی دانشگاه هارواد موفق به طراحی و ساخت یک میکروچیپ شده که قادر است در تمام مراحل بیماری ایدز با شمارش تعداد ویروس‌های HIV در مدت 30 دقیقه بروز این بیماری را تشخیص دهد؛ این طرح کاندیدای دریافت جایزه دانشگاه هارواد شده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر هادی شفیعی، محقق ایرانی دانشگاه هاروارد و مجری طرح با اشاره به مطالعات اخیر خود در حوزه پزشکی، گفت: کارهای تحقیقاتی که در سال‌های اخیر انجام شده بر روی ساختن دستگاه‌های ارزان قیمت برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های عفونی چون ایدز HIV متمرکز شده است.

وی از طراحی و ساخت یک میکرو چیپ در این زمینه خبر داد و اظهار کرد: به تازگی موفق به طراحی و ساخت میکرو چیپی شدیم که قادر است در مدت کمتر از 30 دقیقه ویروس HIV را تشخیص دهد و تعداد ویروس‌های HIV را از طریق یک قطره خون شمارش کند.

شفیعی، خاطر نشان کرد: این میکروچیپ در کمتر از 30 دقیقه تعداد ویروس‌های ایدز را تعیین می‌کند و این امر پزشک را در تشخیص سریع بیماری یاری خواهد کرد، ضمن آنکه از این طریق می‌توان روند درمان بیمار را رصد کرد.

مجری این طرح، تشخیص سریع و ارزان و قابل حمل بودن را از مزایای این میکروچیپ ذکر کرد و ادامه داد: با دریافت یک قطره خون فرد مورد نظر و قرار دادن آن بر روی میکرو چیپی که از کاغذ ساخته شده است، می‌توانیم تعداد ویروس‌های HIV را شمارش کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این میکروچیپ در همه مراحل بیماری ایدز قادر به شناسایی بیماری است، خاطر نشان کرد: این میکرو چیپ حتی در مرحله window period که ویروس وارد بدن شده، اما هیچ علامت بالینی در فرد ندارد و سطح آنتی بادی‌های خونی نیز به حدی نرسیده که با تست‌های آزمایشگاهی قابل اندازه‌گیری باشند، قابل استفاده است.

این محقق ایرانی توضیح داد: دوره Window perid زیاد است و از آنجایی که اساس کار این میکروچیپ شمارش تعداد ویروس‌ها است، از این رو از این روش می‌توان اقدام به تشخیص و شناسایی بیماری ایدز کرد.

وی با اشاره به تفاوت این روش با سایر روش‌ها، یادآور شد: در سایر روش‌ها اساس تشخیص بر انجام تست است، ولی در این روش ما تعداد ویروس‌ها را شمارش می‌کنیم و این روش در تمام مراحل بیماری قابل استفاده است.

شفیعی با تاکید بر اینکه این میکروچیپ یک روش تشخصی هست و ثبت اختراع شده است، افزود: این طرح جزو سه طرح برتر دانشگاه هاروارد برای دریافت جایزه انتخاب شده است و پس از داوری یکی از طرح‌ها حائز دریافت این جایزه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه این میکروچیپ برای تشخیص بیماری ایدز طراحی شده است، یادآور شد: میکرو چیپ طراحی شده یک پلت فرم است و ما می‌توانیم با تغییراتی بر روی آن سایر ویروس‌ها را از این طریق شناسایی کنیم.